Sköna & praktiska friluftskläder

Eftersom jag är ute och vandrar mycket så måste jag ha både sköna och praktiska friluftskläder. Jag har handlat från många olika butiker, både fysiska och på nätet. Men nu har jag äntligen hittat en favorit, numera köper jag alla mina friluftskläder från P4H.

P4H.se har alla kläder jag behöver för att mina vandringar ska bli bra upplevelser. Kvalitén är bra och jag gillar deras modeller på friluftskläder. Hur mycket kläder behöver man egentligen kanske du tänker, och det är en befogad fråga. Är man ute i naturen så mycket som jag är så behöver man flera omgångar kläder. Dels för att ha plagg som passar för årstid och väder och dels för att man lätt blir smutsig när man rör sig i naturen.

Vilka friluftskläder behöver du?

Det beror givetvis på vilken typ av aktiviteter du ska använda plaggen vid. Och också vilken årstid det är och hur vädret ser ut. Men jag ska i alla fall försöka berätta hur en bra uppsättning friluftskläder kan se ut. Du kan köpa dessa friluftskläder från P4H.

Först och främst behöver du en bra jacka. Jag föreslår att du skaffar dig en skaljacka. En skaljacka är i princip en ofodrad jacka som är vattentät/vattenskyddad och som andas. Denna jacka bär man ytterst och under den klär man sig efter lager-på-lager principen beroende på väder och vind. Jackan ska ha bra fickor för sådant som du vill ha lättillgängligt under din friluftsaktivitet. Det är också bra om jackan har extra ventilation såsom dragkedjor under ärmarna etc.

Nästa viktiga plagg är friluftsbyxorna. Jag föredrar byxor i stretch eller med stretchpaneler så att man får riktigt bra rörelsefrihet. Även byxorna bör vara vattenskyddade så att man inte blir blöt om det regnar litegrann. Själv har jag olika typer av byxor beroende på årstid. Under höst, vinter och tidig vår har jag ett par kraftigare byxor, medan jag under senare delen av våren och sommaren har ett par tunna byxor. Jag har även ett par tunna byxor med avtagbara ben så att det är lätt att fixa till dom till ett par shorts.

Andra plagg som kan behövas är funktionströjor, både kortärmade och långärmade. Sköna underställ är också viktigt. Jag använder både underställ i merinoull och bambu.

Om du vandrar behöver du också bra strumpor, gärna i merinoull. Sist men inte minst behöver du något förstärkningsplagg, typ en tunnare fleecetröja. Denna kanske du inte behöver så länge du rör dig, men om du rastar kan det vara bra med ett varmt plagg att ta på sig.