Notböcker med härliga visor framför toner tagna ur intet

Har du också barn hemma som har kommit in i ”lära sig spela instrument” -fasen? Visst är det en spännande tid och för vår del har vi sagt till sonen att han får välja ett instrument att börja spela och utöva, dels kostar det både tid och pengar, dels har ingen utav oss övriga i hushållet någon större lust till att leva i någon sorts ostämd orkester här hemma. Det valda instrumentet för sonen blev till slut och kanske något otippat flöjt. Samma instrument som jag själv utövade en gång i tiden när jag var i ungefär samma ålder.

Notböcker för successivt lärande

Vi åkte till musikaffären tillsammans för ett tag sedan och införskaffade en vit, klassisk flöjt med tjusigt fodral och via skolan har vi även skrivit upp sonen på en flöjtkurs som kommer ske en gång i veckan framöver. Till detta blev vi även tipsade om att spana in lite enklare notböcker på nätet och har precis lagt en beställning på flöjten och jag som är en serie notböcker i 4 olika delar där man helt enkelt successivt lär sig utveckla sitt spelande. Vi har börjat med att köpa del 1 som innehåller en massa enklare och hyffsat moderna låtar för den som inte är jätte erfaren.

En bra julklapp för hela familjen

Min plan är att om del 1 går hem så kommer jag köpa de andra 3 böckerna i serien i julklapp. Det börjar ju faktiskt närma sig den tiden på året och det är lika bra att vara ute i god tid. Om vi skall vara helt ärliga så är ju en notbok med trevliga visor i att föredra framför helt osammanhängande random spelande så jag känner väl att de där notböckerna är lika mycket en present till oss övriga i familjen som till sonen. Oavsett blir detta en rolig resa att följa framöver.