Skoteroverall

Jag försöker febrilt att få tag på en skoteroverall nu till den här vintern. Dom har gått ut på nyheterna och sagt att det kan bli väldigt mycket snö och många minusgrader den här vintern, det är ju så typiskt bara för att elpriserna är skyhöga då ska det givet bli kallt ute också. Men jag har problemet att jag måste rida oavsett väder och temperatur, mina hästar måste motioneras och att hitta ridkläder som man inte fryser i vid minus 20 grader är banne mig inte helt lätt. Jag har lusläst Tradera varenda vecka för att hitta en skoteroverall som är begagnad, men icke!

Begagnad skoteroverall

Eftersom en riktigt bra skoteroverall är väldigt dyr, tillräckligt kostsam i alla fall för att jag ska ha råd att köpa en ny skoteroverall, så letar jag begagnade skoteroveraller på Blocket, Marketplace och Tradera. Men det verkar inte som att folk byter skoteroveraller särskilt ofta eller så har dom flera och sliter ut en i taget för att sedan kassera den. Att hitta en begagnad skoteroverall hade besparat mig flera tusen kronor men det verkar också riktigt omöjligt. Men jag ger mig inte i första taget, skoteroveraller är det enda som man kan ha när man rider om man inte vill frysa där jag bor.

Skoteroverall på hästen

Jag träffade en tjej för ganska många år sedan när jag köpte min första häst. Vi blev snabbt riktigt bra vänner och umgicks i stallet nästan varje dag. Första gången jag såg henne iklädd sin gula skoteroverall höll jag på att dö av garv. Det såg inte klokt ut! Som en stoppad korv såg hon ut, eller som en självlysande stoppad korv. Men en gång fick jag långa hennes skoteroverall när jag red ut själv, då var det minus 23 grader och blåst. Efter den gången har jag velat ha en egen skoteroverall. Det är över ett år sedan nu så förhoppningarna dalar.